Hypotheek 2024-06-11T07:34:42+01:00

Hypotheek

Gaat u een huis kopen, dan staat u op het punt om een grote financiële verplichting aan te gaan: uw hypotheek.

Sinds 2011 zijn er nieuwe, strengere hypotheekregels van kracht. Zo mag uw hypotheek maximaal 104% van de marktwaarde van de woning bedragen, plus 2% overdrachtsbelasting. Ook mag niet meer dan 50% van de waarde van uw woning aflossingsvrij zijn. Vanaf januari 2013 zullen nieuwe hypotheken in dertig jaar volledig en ten minste annuïtair moeten worden afgelost om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Omdat u uw schuld moet aflossen, neemt ook de betalen rente af. Minder rente betekent echter ook minder fiscaal voordeel, waardoor uw netto maandlasten geleidelijk zullen toenemen. Wij helpen u graag om een goede afweging te maken.

De keuzes waar u over na moet denken
* Hoeveel kunt u lenen?
* Hoeveel risico bent u bereid te nemen?
* Hoe kiest u uit meer dan 10 hypotheekvormen?
* Hoe kiest u uit alle aanbieders?
* Hoe houdt u uw maandlasten laag?
* Hoe weet u of de hypotheek u over 5 of 10 jaar ook nog past?

U staat er in uw keuzes niet alleen voor. Onze hypotheekadviezen zijn geheel onafhankelijk. Wij hebben ruime ervaring en veel deskundigheid. Maak daar gebruik van. Voor u een hele last minder.

Neem daarom contact met ons op.

Tips
Tijdelijk uw oude huis verhuren wordt gemakkelijker
Wilt u uw te koop staande oude huis tijdelijk verhuren? Dat wordt binnenkort waarschijnlijk eenvoudiger dankzij versoepeling van de regels voor tijdelijke verhuur onder de Leegstandwet: onnodig ingewikkelde procedures worden eenvoudiger of verdwijnen. Datum van invoering is nog niet bekend.

Partners in echtscheiding kunnen sneller nieuw huis kopen
Sinds 1 januari 2012 kunnen partners in echtscheiding eerder zelf een nieuw huis kopen en sneller alleen een schuld aangaan.
Dankzij een nieuwe wet eindigt de gemeenschap van goederen sneller, namelijk al op het moment dat het verzoek tot echtscheiding bij de rechter wordt ingediend.

Hierdoor kunt u dus vanaf het moment dat het verzoek tot echtscheiding bij de rechter is ingediend, weer zelf een huis kopen of een schuld aangaan. Ook als de echtscheidingsprocedure nog loopt.

Nieuwe woning? Regel uw hypotheek nog in 2012
De normen voor hypothecaire kredietverlening worden in 2013 mogelijk nog strenger.

Dat zal het voor consumenten nog lastiger maken om een koopwoning te financieren.

Overweegt u de aankoop van een nieuwe woning? Win dan tijdig hypotheekadvies bij ons in!

Burgemeester Bosmastraat 41-E
7101 DE  Winterswijk
Tel:    0543 – 53 22 72
info@romail.nl

Bergh in het zadel