Wonen 2023-09-22T07:29:03+01:00

Wonen

Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Dit verzekert u via de opstalverzekering. Datgene wat wel verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering. Hoe lang geleden is het dat uw verzekeringen zijn aangepast aan uw huidige omstandigheden?

Waardeer uw huis en inboedel
Eenmaal afgesloten worden de opstal en inboedelverzekering vaak alleen nog bij een verhuizing herzien. Maar het is verstandig om deze ook als u niet verhuist, periodiek te checken.

Heeft u de afgelopen jaren
duurdere apparatuur aangeschaft?
antieke spullen gekocht?
een kunstwerk aangeschaft?
uw woning verbouwd of verbeterd?

Ja? Dan is het de hoogste tijd om uw opstal- en inboedelverzekering onder de loep te nemen! Neem daarvoor contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Moet ik een aparte verzekering afsluiten voor mijn computer?
De inboedelverzekering biedt meestal een beperkte dekking voor kostbaarheden. Vaak is apparatuur meeverzekerd tot een maximumbedrag. Controleer dus goed of dat bedrag voor u voldoende is. Zo niet, dan kunt u een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten of een aanvullende verzekering voor uw computerapparatuur. Vraag ons naar de voor u voordeligste oplossing.

Is het verstandig om als huurder van een woning een glasverzekering te hebben?
Dat hangt af van wat er in het huurcontract bepaald is over wie aansprakelijk is voor ruitbreuk. Vaak is dat de huurder. Is dat het geval, dan kan een aparte glasverzekering nuttig zijn.

Zijn kostbaarheden alleen onder een kostbaarhedenverzekering verzekerd?
Nee, ook onder een inboedel-verzekering bestaat er dekking, meestal echter tot een maximum bedrag. Boven dat bedrag bestaat er dus geen recht op schadevergoeding. Daarnaast geldt de inboedelverzekering in beginsel slechts binnenshuis terwijl de kostbaarhedenverzekering Nederland-, Europa- of werelddekking kent. Tenslotte zijn de verzekerde schadeoorzaken onder een inboedelverzekering veel beperkter dan onder een kostbaarhedenverzekering.

Hoe kan het juiste te verzekeren bedrag voor een opstalverzekering worden bepaald?
Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de herbouwwaarde van het pand. Verzekeraars hanteren een herbouwwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.

Hoe kan het juiste te verzekeren bedrag voor een inboedelverzekering worden bepaald?
Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de volledige (nieuw)waarde van de inboedel. Verzekeraars hanteren een inboedelwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.

Burgemeester Bosmastraat 41-E
7101 DE  Winterswijk
Tel:    0543 – 53 22 72
info@romail.nl