Rechten 2024-06-11T07:37:52+01:00

Rechten

Als u in conflict verwikkeld bent geraakt en u moet een gang naar de rechter maken, komt u al snel voor torenhoge kosten te staan. Zeker als de zaak lang loopt. Een rechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst, want met deze verzekering bent u al snel goedkoper uit dan wanneer u zelf een advocaat moet bekostigen.
Weet waar u recht op heeft

Als u zich verzekert voor rechtshulp, dan wilt u ook de garantie dat u gedegen juridische bijstand krijgt als u die nodig heeft. Let goed op de verschillen tussen verzekeringen.
* Mag u uw eigen advocaat kiezen?
* Is een echtscheidingsprocedure inbegrepen?
* Wordt er een wachttijd gehanteerd?
* Wat is de maximum vergoeding?
* Is er sprake van een eigen risico?

Kleine en grote schades door u toegebracht aan derden, het kan altijd gebeuren. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent verzekerd tegen de financiële consequenties hiervan. Raakt u verzeild in een juridisch conflict, dan kunnen de (advocaats-)kosten snel oplopen.

Om verzekerd te zijn van goede hulp wanneer u die nodig heeft, wint u nu goed advies in. Voorkom teleurstelling en vraag ons om een persoonlijk advies over uw rechtsbijstandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Veel gestelde vragen
Valt rechtshulp bij echtscheiding onder mijn rechtsbijstandverzekering?
De meeste rechtsbijstandverzekeringen sluiten echtscheidingsprocedures uit. Daarom is het van belang dat u voor goede polisvoorwaarden kiest. Soms worden de kosten van een mediator wel vergoed. Voor lagere inkomens is gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk voor zowel een mediator als een advocaat. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Biedt een rechtsbijstandverzekering ook juridische hulp in het buitenland?
Het zogeheten dekkingsgebied verschilt per verzekering. Sommige rechtsgebieden of geschillen zijn alleen in Nederland, de Benelux, West-Europa of de EU gedekt

Is de schade die een van je kinderen aan anderen toebrengt ook meeverzekerd op een gezinsaansprakelijkheidsverzekering?
Meestal wel. Alleen meerderjarige kinderen die buitenshuis wonen en niet studeren zijn niet meeverzekerd. Zij hebben een eigen aansprakelijkheids-verzekering nodig.

Wat is de franchise?
De franchise is een minimaal schadebedrag waaraan een schade of claim minimaal moet voldoen om in aanmerking te komen voor rechtshulp. Let op: niet iedere verzekeraar hanteert een franchise! Wij vertellen u graag meer hierover.

Burgemeester Bosmastraat 41-E
7101 DE  Winterswijk
Tel:    0543 – 53 22 72
info@romail.nl

Bergh in het zadel